I väntan på valpar

I väntan på valpar

 

Dygn 62

Vi var precis ute och pysslade om i trädgården när Alva plötsligt var utom synhåll. Vi letade och ropade men hon kom inte fram. Vi hann bli väldigt oroliga att hon låg under huset, hon tror hon kan krypa in under garaget som är byggt dit några år efter huset stod på plats, och födde valparna. Efter kanske 20 minuter kom hon fram under svärmors bro där det säkert var kallt och skönt, och hon var fortfarande rund om magen. Puh! Sa åt dottern att ta med sig Alva in till valplådan och rätt som det var, 3 timmar senare, kom första valpen.

 

Dygn 61

Nu är Alva inne på 61 dygnet i sin dräktighet och hon blir allt större för varje dag som går. Igårkväll kunde vi känna "förvärkar" och misstänker att hon är i öppningsstadiet nu eftersom hon även bäddar ner sig och är "mattesjuk". Så det är nog inte så länge kvar innan småliven kommer! Valparna är livliga om man känner och trycker på magen. Vi hoppas det blir många så alla de blivande ägarna som redan tingat en får med sig en valp hem av rätt kön.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultraljud

Vi körde ner till Skellefteå onsdagen den 16'e april och gjorde ultraljud på tiken för att se så hon verkligen är dräktig den här gången. Ifjol vart det tyvärr ingenting av parningen vi gjorde. Vi fick goda nyheter när praktikanten hos veterinären såg/ hörde minst två hjärtslag på ena sidan (höger tror jag det var). Så valparna är beräknade att komma kring 20'e maj då 63'e dygnet är.

 

 

Valplådan

Valplådan som vi byggde till förra kullen monterades ihop 10'e maj. Drygt en vecka innan födseln av valparna är beräknad. Inpräntade första kullens märkningsfärger och årtal (2011) på valplådan. Nu ska tiken få vänja sig att ligga där så valparna föds där om cirka en vecka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilder på "mamma" Alva

På bilderna här nedan är Alva i dygn 46. Det är nu, sista veckorna, hon kommer bli större och större eftersom valparna nu lägger på hullet. Enligt denna sida: http://tikochvalp.royalcanin.se/draektighet-och-foedsel/draektighet-vecka-foer-vecka/(week)/7, utvecklas valparnas päls denna vecka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hon ser inte lika tjock ut på bilderna som hon är i verkligheten. Men lite kan ni se i alla fall.

/ Kram anna e

 

Hem