Sussi

Sussi

 

Sussi's Första Älgjakt 2012

Ägaren Ove Olofsson's barnbarn Malin berättar;

 

Sussi har det gått bra för i höst på älgjakten, men vi har inte fått skjutit någon älg med henne i år. Hon har varit bak i älg och skällt på älg i några minuter med en annan älghund som hon arbetade tillsammans med. Då älgen rusar i väg så följer hon inte så långt efter älgen. Ove säger att det måste fällas en älg för att intresse ska öka så hon följer efter älgen mer.

 

Sussi beter sig och sköter sig väldig bra i skogen så hon är en aktiv och livlig jakthund. Sedan så spårar hon väldigt bra och har hon fått spår på något, så är det full fart efter spåret. Då kan hon ha varit borta ca 10 min och sen kommit tillbaka för att se om vi är där hon sprang i från oss. Men nu är det viltspårs träning som gäller för oss nu när älgjakten är över för i år... Sussi tycker det är roligt med viltspår och hon blir så överlycklig när hon hittar fram till älgklöven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sussi 13 månader

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sussi´s första utställing - Sjulnäs 14 juli 2012

Internationell utställning, SNKK, Piteå

 

Då har Sussi varit på sin första utställning med mig Malin och Ove. Det var en väldigt spännande dag med massor av nya kunskaper och erfarenheter om utställning. Jag, Malin hade en massor av frågor och funderingar som rullade inne i mitt huvud om hur en utställning gick till. Min lilla Sussi tog utställningen lugnt och fint, men det var värre med matte som var både nervös och spänt på hur det skulle gå för mig och Sussi i ringen.... Först när vi kom fram till utställningsplatsen i Sjulnäs var det att ställa sig i en lång kö för veterinär besiktningen, och när vi hade fått godkänt besiktningen från veterinären var det å hitta åt ringen som Sussi skulle bedömas i. Det blev en stund å vänta på att utställningen skulle börja och till det blev vår tur i ringen, men vi hade mycket att se och lära oss på dom andra som sprang i ringen. Så vi hade å förbereda oss till att jag och Sussi skulle in i ringen. Sen så kom det några flera trevliga utställare med Svensk vit älghund så det blev en del å surra hund. En av utställarna var Sussi´s bror Storme så dom fick busa och ha det trevligt en liten stund före utställningen började.

 

Resultat av Sussi: Excellent, CK 1:a & blev placerat som bästa tik nummer 2. Det blev en super bra dag och en super nöjd matte och hund som fick så fina resultat på hennes första utställning. Domaren tycket Sussi var en ganska fin tjej, sedan hon fick en så fin kritik. Denna utställningen var inte den sista utställningen utom det blir flera utställningar på Sussi och mig Malin. Jag har redan planerat in Sussi´s utställningstermin för nästa år alltså 2013, så det ska bli spännande å se om Sussi drar hem några fina rosetter till hennes nästa utställningstermin.

©Malin Ranberg & Jaktflocken's

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sussi 6 månader.

Foton skickade av barnbarn Malin Ranberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En julhälsning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En hälsning från Ove Olofsson, Sikfors;

 

Vår gamla Svenska Vita älghund blev sjuk och hon var gammal så det fanns ingen annan utväg än att ta bort henne. Blev så tyst och tomt då hon försvann och längtan efter en ny vit älghund kom. Sommaren 2011 började barnbarnet Malin att leta efter en ny Vit älghundsvalp och hittade igen er valpkull på Svenska vita älghunds hemsida, såg att ni hade 2 st tikvalpar som var till salu. Valet av valp blev enkelt då Anna ringde och frågade vilken av valparna jag ville ha, då det var fler köpare på tikarna. Hon rekommendera denna tik valpen för att hon var väldigt livlig och liten. Vilket jag ville ha. En energifyllt hund! Trivs fantastiskt bra med Sussi, blev rumsren fort. Full av bus och energi.Otroligt nöjd!

Järvlundens Sussi, drygt 4 månader.

Ägare Ove Olofsson, Sikfors.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sussi var min lilla älskling eftersom hon fick namnet efter min

barndoms hund. När hon levde i kullen var hon väldigt liten och nätt, men nu har hon blivit en grov vacker dam. Fröjd att se henne!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hem