24 dygn

24 dygn

 

Tiden rusar fort nu. Känns som jag började det förra inlägget likadant!

Veckan har bjudit på regn och åskskurar, men fram för allt; knott!

Så inget uteviste för de små. Många tvättar i maskinen blir det. Även om de är imponerande duktiga att gå på tidningspappret. Vår valplåda är stor. Ca 180 x 150 cm. Så jag bäddar rent lägger mig lådan och sen busar jag med var och en och ser till att de blir rörda och berörda.

 

Jag har ju berättat om ungdomarna som flitigt varit här. Nu sommarjobbar de och även har konfirmationsläsning. En av dem skrev ett meddelande till mig att de inte skulle komma, så jag skulle veta om det! Ja, vad säger man om sådan omsorg?

 

Lite bilder har jag av naturliga skäl kunnat lägga ut på galleriet. Hinner inte fotografera ensam de härliga saker som händer. Dock så finns lite bilder som min dotter tog, men inte orkat lägga ut då även hon börjat arbeta i veckan och sen också vistas med mig med valparna.

 

Klippte klorna för tredje gången. Dels växer de fort, men också för att skydda Alvas kropp när de mjölktrampar. Under onsdagen så blev det slut om att ge dem egna portioner mat, alla har förstått hur gott det är med köttfärs och välling ihopblandat. Dock äter de extremt olika mycket precis som vid amningen. Så nu kommer de att dra iväg åt olika håll när det gäller vikten. Minns skillnaden från förra kullen då den minsta tiken vägde endast 4,6 kg och den största hanen vägde 6 kg. Dock så är den tiken en stor tik idag. Bara det att hon hade ett mycket lugnare tempo att äta och blev mätt mycket fortare. Medan det fanns en annan som bara plöjde genom. I denna kull är det Bonus.

 

Så jag häller upp allt i en vanlig ugnsplåt och sen har jag ändå koll att alla äter och ungefär hur mycket, innan de ger upp av mättnad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kan faktiskt dela på några bilder. Just hur enkelt det är att missa vårat hus; det enda ljusblåa i hela byn. Men det står gömt längre ifrån vägen, då reglerna var så när vi byggde huset. Räknade snabbt ut att det i sommar är 23 år sedan. Så "snickare" som jag är...rättare sagt konstnärlig av mig; Så har jag byggt en provisorisk kenneltavla så man inte kan missa vårt hus när man kommer och ska titta på valparna. Så från den större vägens håll är texten vit, från gården med svart text. Bara jag får möjligehet ska jag ut och snygga till miljön under den. Men jag ska visa den så ni som redan varit hit, VET att ni hittar...ler lite...

 

Alla tikar är tingade, samt en hane och nu är även alla papper påskrivna och det är inskickat till SKK. Måste ju få regestreringsbevisen klara då det är mitt i industrisemestern de är färdiga att hämtas. Nu blev det så att jag kunde verkligen inte skicka in namnet Böna, då det skulle kunna bli vilken av de andra tikarna som skulle få det, utan det blev en Bessi, precis det namn vi hade på våran lista. Ja, jag är ju i den ställningen att jag kan ju bestämma vissa saker och med stor glädje ska en av tikarna återvända till sin mamma Alvas hembygd och uppfödare, så de fick välja namnet och med stor leende så valde de exakt det namnet jag annars skulle ha skickat in.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Var förövrigt så trött när jag mätade ut antal rutor för bokstäverna att det blev över en ruta, så då sa min dotter; ja men; rita dit en bild på en vit älghund! Ja ja, svarade jag; kl. var nog 23.30 och mäkta trött... vart ska jag hitta den bilden? Hon höll i Alvas pärm och där fanns naturligtvis en bild så jag drog några sträck och sa; äh, det får duga! Satt ändå till kl. 3.30 på morgonen. Då var ENA sidan gjord! Sen gick andra sidan fortare. MEN... svart syns dåligt på håll. Ja, självklart målade jag över det svarta till vitt! Allt ska ske de stunder valparna sover. Cirka 1,5 timme åt gången. På nätterna sover de längre.

 

Ja , naturligtvis somnade jag ifrån och idag är det dag 25. Men så har jag lyckats ta med mig mobilen så det blev bilder tagna efter det busat med mig och bott uppe på mig i cirka 20 min. Tillät faktiskt dotterns hund hoppa ner i lådan och woaw, vilken bra extra hjälp jag fick. Hon busade med dem, men så försiktigt! Valparna var överlyckliga. Adira , som hon heter har under dessa veckor varit med och skött dem på sängen som står kloss bredvid lådan. Men aldrig varit i lådan om hon inte fått tillåtelse. Nu sover de och jag tror minsann att jag också ska ta och vila, för min hälsa gör sig fullständigt påmind. Eller rättare sagt brist på den...

 

Valparna växer då i allafall väldigt bra! När det blir helg så jag har hjälp ska jag ta kort på dem alla och presentera deras personligheter som jag upplever dem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här har det hunnit varit matning och byte igen i lådan, lekande och nu sover de igen. Så en uppdatering tar lite tid. Men de är värd all den tiden. För jag får njuta av dem så kort tid, sedan väntar deras liv på dem hos alla ni som nu väntar med spänning på att få välja just ER valp! Förstår så innerligt hur det känns! Bara en månad kvar så ska de flytta! En månad går såå fort!

kram anna e

 

Hem