Parningen våren 2014

Parningen våren 2014

 

Information om hanen

Hanen, Rico, som är "pappa" till kull nummer 2 med Fjällborgens Alva S 144165/2008

Ord skrivna av Anna Gradin; nuvarande ägare av Rico.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här kommer lite info om Rico, men det är svårt att veta vad man ska skriva om sin kära hund...

Psyke: Rico S 32109/2006 har 7 snart 8 år på sin nacke och under dessa år har han alltid fått vara med människor. På dagarna vill han vara ute om det inte är för kallt och på kvällarna vill han vara inne med "flocken". För ganska precis ett år sedan övertog jag Rico och hans "son" Ferry efter min far som sorgligt nog gick bort i Cancer. Så även om jag inte har hela bilden av alla jakter och jaktprov så har jag ändå en god bild eftersom de alltid har varit en del av min familj. Första tiden när min far gått bort hade Rico svårt att lämna mig och ville alltid ha koll vart jag befann mig, men detta har börjat försvinna mer och mer.

 

Socialt: I familjen finns det barn och han är en otroligt vänlig själ och familjehund. Älskar att bli "kliad" under magen av "lillmatte. Rico visar aldrig någon tendens till aggression bland människor men kan ibland morra åt andra hundar.

 

Jakten: Rico söker ut upp till cirka 800 meter. Har bra sök genom områdena. Går på vind och spår. Han har bra kontakt med sin förare under pågående jakt. Kommer på inkallning. Har bra hörbart, ganska tätt skall. Rico kan förfölja djur över vatten. Han kommer tillbaka om han inte hinner med det flyende djuret. Står djuret still kan han skälla i timmar. Rico har även skällt björn vid två tillfällen. Och till sist; Rico visar ingen aggression mot människor vid fällt djur.

 

Mer frågor om Rico? Kontakta mig via mobilnummer: 0738269724.

/Anna Gradin

 

 

Information angående parningen

ÄNTLIGEN lite positivt inlägg på denna hemsida! Tog sin tid, men nu är väl genomförda parningar gjorda och runt den 17 april kommer jag att åka med Alva på ultraljud för att undersöka om parningen resulterat i en dräktighet!

 

Är redan några valpar förbokade, så är ni intresserade av en fin vit valp med jaktmeriterad HANE (Alva har ett enda misslyckat jaktprov bakom sig, har varit extremt duktig att löpa under jaktsäsong) så hör av er!

 

Kommer att presentera hanen när jag med säkerhet vet att det att det är några valpar att längta efter!

 

Här kommer dock en bild från andra parningen och jag känner mig väldigt nöjd med val av hane till Alva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är en underbar känsla när det klickar direkt, parningsritualen fungerar och de sitter ihop efter otroligt kort stund parning 2.

 

Fick bli inomhus då det var en rejäl kall vårvinterdag och vi ville inte stå och frysa!

/ Kram anna e

 

Hem